Gedurende drie bijeenkomsten wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van de jazzmuziek, te beginnen in Afrika. Vanuit Afrika reizen we mee met de slaven naar de plantages in het Zuiden van de V.S. en van daaruit naar de grote stad, t.w. New Orleans. In deze stad ontstaat uiteindelijk de ragtime, waar de eerste vorm van jazzmuziek - namelijk de New Orleans Jazz - weer uit voort is gekomen.

Er worden (film-)beelden vertoond, muziekfragmenten beluisterd en er wordt live muziek gespeeld. Zo krijg je een beeld bij de manier waarop de typisch Afrikaanse elementen zich hebben vermengd met die van de cultuur van de blanken en zo weer de basis hebben gevormd van de New Orleans Jazz. 

Daarnaast zullen de deelnemers ook worden uitgenodigd om de verschillende muzikale uitingsvormen te ervaren door zelf mee te doen. Zo zullen er bijvoorbeeld enkele Afrikaanse basisritmes op djembé worden aangeleerd en zal iedereen die dat leuk vindt het voor de jazzmuziek kenmerkende begrip "improvisatie" kunnen uitproberen op beschikbare melodie instrumenten. Hiervoor is het hebben van enige muzikale vaardigheid en/of kennis van muziektheorie niet nodig. Iedereen die wil, kan meedoen! 

Praktische informatie:
De cursus wordt gegeven door Peter Elbertse en Yvette Ros.
Data: woensdag 7, 14 en 21 november. Tijd: 20.00 – 21.00 uur 
Prijs: € 45,- voor de 3-delige cursus. 

Aanmelden: hier