PROGRAMMA 2020  

 

 Vrijdag 24 januari 2020 - 20.00 uur 

Yogasessie met live muziek (Hang en klankschalen)

Zaal open 20.30 uur - Entree € 20,-

Colette Edelenbosch www.volopyoga.nl  geeft een extra lange, restorative (ontspannings) yogales in Theater aan de Slag.

Peter Elbertse zorgt voor live muziek met zijn klankschalen en de 'Hang' (dat is een soort handpan waarmee hij dromerige muziek maakt).

Door de muziek wordt je minder snel afgeleid door gedachten en komen je lijf en geest tot rust.

 

 Het is een primeur in Theater aan de Slag en tevens een try-out om te bepalen of het eventueel een vervolg krijgt op deze locatie.

Er zijn maximaal 12 matjes beschikbaar! Je kunt alleen nog op de wachtlijst. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 22 februari 2020 - 20.30 uur 

Another Saturday Night Hits: Eurovision songs

Vanaf 1967 tot heden, o.a. Puppet on a String, All kinds of everything, Après Toi, Halleluja,

Love shine a light en natuurlijk van Duncan -> Arcade!


De originele sound wordt in een intieme setting dusdanig interpreteert dat bezoekers luidkeels meezingen.
Songteksten aanwezig!

Sabine v/d Hurk, Anja Elbertse, Barend Lapperre (vocals) & Peter Elbertse (vocal/toetsen)


Aanvang 20.30, zaal open 20.00 u. | Entree € 10,-*
tarief in het kader van ons 10-jarig bestaan  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 2 februari 2020 - 16.00 uur Storytelling 

Zaal open 15.30 uur - Entree € 15,-

 

Marcel de Groot en Divan (Hermitage)

Hou voor actuele programmering de site van Walter Wilhelm in de gaten:

https://www.storytellingat.nl/01/ en reserveer via https://www.storytellingat.nl/01/reserveren/

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concertlezing 'De RECHTVAARDIGEN' 

Jan Brokken met medewerking van Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano)

Zondag 19 april 2020 - 15.00 uur (duur 2 x 50 minuten)

Zaal open 14.30 uur - Entree € 20,-

In het kader van 75 jaar bevrijding geeft de bekende schrijver Jan Brokken een concertlezing over zijn boek "de Rechtvaardigen". In "de Rechtvaardigen" beschrijft Jan Brokken het verhaal van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte deze consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden. Hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden - vrijwel allen  overleefden de oorlog. In korte tijd schreef de consul koortsachtig duizenden visa uit.

Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. ‘de Rechtvaardigen’is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van ‘Baltische Zielen’ en ‘de Vergelding’. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Een boek dat tot Kamervragen leidde en tot een excuus van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan de familie Zwartendijk.

Jan Brokken(tekst), Lidy Blijdorp(cello) en Tobias Borsboom(piano) brengen op zondag 19 april hun tekst- en muziekprogramma ‘de Rechtvaardigen’. Jan Brokken leest twee verhalen voor uit zijn boek, één over de redder, consul Jan Zwartendijk, en één over geredden, Leo en Bella Adler.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom voeren werken uit van Dmitri Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel, Geza Frid, Ernest Bloch en Franz Schubert.

-> Reserveer nu via Nine Sligter  nisligter@ziggo.nl <-

 Boekverkoop: Jan Brokken signeert in de pauze. 

foto Jan Brokken door Jelmer de Haas - foto Lidy Blijdorp door Isabelle Francaix - foto Tobias Borsboom door Ronald Knapp

'Een goddelijk verteller´ - de Volkskrant

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht, met groot succes in Duitsland en Italië. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, twee worden dat. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Kozakkentuin en het in oktober 2018 te verschijnen De rechtvaardigen bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat. '

 

************************************

De reguliere Hangavond is inmiddels een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze sessies genoemd naar de 'Hang' waarop Peter speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving.

Hiervoor wordt de theaterzaal van Theater aan de Slag anders ingericht; geen stoelen maar loungebanken, kleden en kussens en plaidjes. Voor sommigen is de Hang, of HandPan drum

nog een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw.

Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen

vloeiend met de unieke trillingen van de gong en kristallen klankschalen. Kortom, de sfeer leent zich uitstekend om eens lekker te gaan zitten/liggen en je mee te laten voeren.

Op de Hangavond is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur en zal maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig 'voortkabbelen',

waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend.

Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts beperkt plaats is.

************************************