PROGRAMMA 2019

MEI: 

Vrijdag 10 mei - 20.00 uur Sterk Spul theatersportwedstrijd

Komt dat zien op vrijdag 10 mei! Reserveren kan via http://improsterkspul.nl en improsterkspul@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 17 mei - 21.00 uur Hangavond met Simone Honijk

Entrée € 13,50 

Peter improviseert samen met jazz-zangeres Simone Honijk tijdens de maandelijkse hangavond op 17 mei. De Hangavond is inmiddels een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze sessies genoemd naar de 'Hang' waarop Peter speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving. Hiervoor wordt de theaterzaal van Theater aan de Slag anders ingericht; geen stoelen maar loungebanken, kleden en kussens en plaidjes. Voor sommigen is de Hang, of HandPan drum nog een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen vloeiend met de unieke trillingen van de gong en kristallen klankschalen. Kortom, de sfeer leent zich uitstekend om eens lekker te gaan zitten/liggen en je mee te laten voeren.

Met haar prachtige warme stem zal Simone Honijk deze Hangavond opluisteren. Zij heeft ‘Vocal Jazz’ aan het conservatorium in Amsterdam gestudeerd. Vanaf 2003 treedt ze o.a. regelmatig op met het ‘Simone Honijk Kwartet’ en geeft ze zangles. Peter en Simone vullen elkaar prachtig aan in de improvisatie van zang en de betoverende klanken van de hang. Dit deden ze al twee keer eerder elders in combinatie met yoga.

Op vrijdag 17 mei is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur en zal maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig 'voortkabbelen', waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend. Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts beperkt plaats is.

 

 

 

Vrijdag 24 mei - 20.15 uur Try-out Master programma viool Veerle Schutz

Op het programma van het pianotrio staat o.a. gepland:

Elegiac no. 1 van Rachmaninov, vioolduo van Stale Kleiberg, Messian deel voor cello en piano van le Quartour Pour le fin du Temps en Bartok solo viool sonate.

Met Douw Fonda, cello en Kanako Inoue, piano.

Veerle won al diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours) en zij bracht talentvol diverse werken in wereldpremiere (zoals van Karl Jenkins).

Zie https://www.veerleschutz.com/bionl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 7 juli - 16.00 uur Zomereditie Storytelling

met Roel Spanjers en Steven De Bruyn

Als afsluiting van het seizoen ontvangen we niemand minder dan Roel Spanjers en Steven De Bruyn! Beiden waren eens eerder te gast maar zullen elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens deze editie.

Roel Spanjers is als pianist bekend van oa Ricky Koole, JW Roy en Normaal. Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende sound van New Orleans zo'n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

Steven De Bruyn werd ooit de bastaardzoon van Toots Thielemans genoemd, maakte faam als mondharmonica speler van El Fish en als frontman van The Rhythm Junks waarmee hij diverse platen uitbracht. In de loop van 2019 zal Steven een solo album uitbrengen. Een voorproefje hiervan kunnen we zeker verwachten tijdens deze editie.

Kom de zomer inluiden op 7 juli en reserveer alvast via www.storytellingat.nl