PROGRAMMA 2019

Juni

 

Zondag 16 juni - 15.00 uur  

Vibes Jazz Pluz  

Entree via 'Pay what you want' 

Kom op zondagmiddag 16 juni genieten van de muziek van het duo 'Vibes', bestaande uit Yvette Ros (piano) en Peter Elbertse (vibrafoon) aangevuld met special guests: Marije van Rijn en Barend Lapperre.

Door het enthousiasme van de musici zult u ervaren dat jazz toegankelijk en voor alle leeftijden is, passend in deze entourage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli

Zondag 7 juli - 16.00 uur Zomereditie Storytelling

met Roel Spanjers en Steven De Bruyn

Als afsluiting van het seizoen ontvangen we niemand minder dan Roel Spanjers en Steven De Bruyn! Beiden waren eens eerder te gast maar zullen elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens deze editie.

Roel Spanjers is als pianist bekend van oa Ricky Koole, JW Roy en Normaal. Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende sound van New Orleans zo'n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

Steven De Bruyn werd ooit de bastaardzoon van Toots Thielemans genoemd, maakte faam als mondharmonica speler van El Fish en als frontman van The Rhythm Junks waarmee hij diverse platen uitbracht. In de loop van 2019 zal Steven een solo album uitbrengen. Een voorproefje hiervan kunnen we zeker verwachten tijdens deze editie.

Kom de zomer inluiden op 7 juli en reserveer alvast via www.storytellingat.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September

Zondag 8 september  

Marcel Worms:  J.S. Bach ~ Das Wohltemperiertes Klavier deel I (WTKI)

14:00 - 14:30 uur Inleiding
15:00 - 17.00 uur Uitvoering deel I compleet
Toegangsprijs: € 17,50

In het komende theaterseizoen speelt Marcel Worms op een groot aantal podia in Nederland het gehele eerste boek van Bachs 'Das Wohltemperiertes Klavier' (WTKI). Het begon met een uitnodiging van de Willem2 zaal in Den Bosch. Marcel was zeer vereerd, maar heeft er eerst goed over nagedacht of hij deze muzikale Olympus beklimmen zou. Na rijp beraad gaat hij inderdaad de uitdaging aan! Het gaat om bijna twee uur muziek, een stevig programma derhalve voor zowel uitvoerder als publiek. Desondanks is er een breed scala aan liefhebbers voor deze integrale uitvoering. Twintig andere podia hebben inmiddels toegezegd het programma in hun aanbod op te nemen voor het seizoen 2019-2020.

De muziek van Bach loopt als een rode draad door het leven van Marcel Worms, die succes oogstte met zijn opname van de Goldbergvariaties (2012) met vele concerten in binnen- en buitenland tot gevolg. Ook delen uit Das Wohltemperierte Klavier behoren al jaren tot zijn repertoire.

Met Das Wohltemperierte Klavier inspireerde Bach niet alleen klavecinisten en pianisten, maar ook componisten. Zo hebben Sjostakovitsj en Mendelssohn elk op hun eigen manier een serie preludes en fuga’s geschreven die op het meesterwerk van Bach zijn gebaseerd. Inmiddels heeft hij zes Preludes en Fuga's uit het WTK op cd gezet, in combinatie met zes Preludes en Fuga's van Mendelssohn en Sjostakovitsj.
Deze dubbel cd komt in september uit.

 

 

Terugkerend op vrijdagavond - Hangavond  

Volgende keer: na de zomer

Peter improviseert alleen of samen met instrumentalisten/zangers (m/v) tijdens de maandelijkse hangavond. De Hangavond is inmiddels een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze sessies genoemd naar de 'Hang' waarop Peter speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving. Hiervoor wordt de theaterzaal van Theater aan de Slag anders ingericht; geen stoelen maar loungebanken, kleden en kussens en plaidjes. Voor sommigen is de Hang, of HandPan drum nog een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen vloeiend met de unieke trillingen van de gong en kristallen klankschalen. Kortom, de sfeer leent zich uitstekend om eens lekker te gaan zitten/liggen en je mee te laten voeren.

Op de vrijdag Hangavond is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur en zal maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig 'voortkabbelen', waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend. Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts beperkt plaats is.

 

Terugkerend op zaterdagavond - Another Saturday Night Hits ....

Tijdens het concept 'Another Saturday Night Hits' herleven iedere maand legendarische popgroepen/-zangers in Theater aan de Slag. Zoals in de afgelopen seizoenen: Elvis Presley, Stones, Beatles, Nederlandstalig, U2, Queen, ABBA, Motown, CCR, ...

Inmiddels in voorbereiding voor na de zomer: Simon & Garfunkel en EurovisieSongs! 

De songs worden op geheel eigen wijze gebracht middels de ‘intieme’ bezetting, met als basis; Barend Lapperre (leading vocals) en Peter Elbertse (vocals en toetsen). Het lukt hen met z’n tweeën om de sound van iconische artiesten zo te interpreteren dat het aanstekelijk werkt en bezoekers luidkeels meezingen met de grootste hits. Ook worden extra muzikanten en/of zangeressen 'ingevlogen' als het repertoire zich daartoe leent.

Bent u dol op rock-'n-roll, pop en ook versmelting van stijlen als rhythm & blues, gospel en country, of te wel muziek uit de 60 t/m 80ties ? Ga dan mee terug in de tijd en herinnert u zich de tekst niet meer, songteksten zijn aanwezig!

Zelfs de generatie die niet op zoek is naar nostalgie, zal verrast zijn door de veelzijdigheid.