Programma 2018  

MAAND MAART:  

 

  

 

Bij uitzondering

30 maart 2018

laatste vrijdagavond v/d maand maart improvisaties in een loungeomgeving, ofwel de 'HANGavond'

Peter improviseert samen twee 'oud' collega's van het Nederlands Philharmonisch Orkest, t.w. violiste Joanna Trzcionkowska en slagwerker Paul Lemaire tijdens de maandelijkse hangavond op 30 maart. De Hangavond is inmiddels een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze sessies genoemd naar de 'Hang' waarop Peter speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving. Hiervoor wordt de theaterzaal van Theater aan de Slag anders ingericht; geen stoelen maar loungebanken, kleden en kussens.

Voor sommigen is de Hang, of HandPan drum nog een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De mediterrane klank in combinatie met de meditatieve sfeer leent zich uitstekend om eens lekker te gaan zitten en je mee te laten voeren. Bij deze sessies zijn reeds verschillende instrumentalisten uitgenodigd. Na cello, harp en piano komt deze keer de viool, zowel akoestisch als elektrisch, aan bod én is er extra versterking op percussie.
 
Joanna Trzcionkowska, geboren en opgegroeid in Polen studeerde klassiek viool in Warschau en in Novosibirsk in Rusland. Ze heeft gewerkt in diverse orkesten in Polen en Nederland. Daarnaast is ze actief als soliste en kamermusicus. Ze is werkzaam bij het NedPhO / Nederlands Kamerorkest. Niet alleen klassieke muziek heeft haar interesse, ook houdt ze zich bezig met o.a. jazz, pop en meditatieve muziek. Echtgenoot Paul Lemaire is slagwerker bij hetzelfde orkest en is daarnaast docent en mede-organisator van kinderproducties (Aadje Piraatje viert feest).

Op 30 maart, 'Goede Vrijdag' is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur en zal maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig 'voortkabbelen', waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend.

Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts voor zo'n 25 mensen plaats is. Entree € 12,00.

 

 

 

 

 

 

 

 

Another Saturday Night Hits... Motown op 31 maart 2018

Tijdens 'Another Saturday Night Hits …' herleven iedere laatste zaterdag van de maand legendarische popgroepen/-zangers in Theater aan de Slag.

Binnen dit concept worden de songs op geheel eigen wijze gebracht middels een ‘intieme’ (pianobezetting) met in de basis altijd Barend Lapperre (vocals) en Peter Elberse (toetsen & vocals).

Voor deze Motown versie uitgebreid met Sabine v/d Hurk en Stella Slagboom. Het lukt hen om de sound zo te interpreteren dat het aanstekelijk werkt en bezoekers luidkeels meezingen met grootste hits. 

Bent u hevige fan of stille genieter – ga dan mee in de tijd en herinnert u zich de tekst niet meer, songteksten zijn aanwezig! 

Aanvang 20.30 uur - Entree €12,50.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAAND APRIL:   

1e zondagmiddag per 2 (even) maanden 'Storytelling @ Theater aan de Slag'

de eerstvolgende op zondag 1 april (geen grapje!) met Fay Lovsky en Arthur Ebeling

Singer-songwriters, in wisselende samenstelling, dagen elkaar uit en vullen elkaar aan met anekdotes, prachtige verhalen en songs. Reserveren gaat via www.storytellingat.nl. Entree €15,00