Zaterdag 23 maart 2019 Projectkoor IJsselstein 'Smooth Jazz Trip'

We boren in 2019 een geheel ander genre aan: JAZZ. Songs uit diverse tijdperken van de jazz; denk daarbij aan standards als 'Take the A train', 'Route 66' en 'Basin Street Blues',

maar ook popsongs met een jazzy sound zoals 'Everything' van Michael Bublé en 'Ordinary People' van John Legend. Zelfs een 'Latin' benadering van jazzsongs zijn onderdeel

van het repertoire, de smooth bossa nova hit: 'Look of Love' (Sergio Mendes) en L.O.V.E. (Natalie Cole). * Let op de datum valt wat later dan de voorgaande jaren!!

 

Sinds 2013 staat dirigent Peter Elbertse jaarlijks voor het verrassende eindresultaat van een project dat slechts zo’n zes tot acht weken in beslag neemt.

Dat deze succesformule werkt bleek vorig jaar ook weer in ‘Beatles versus Stones’, met een ruim honderd tellend enthousiast projectkoor op het podium

in een uitverkochte zaal van het Fulco theater.

 

In een setting met flair en humor wordt de Jazzsound op een eigen wijze geïnterpreteerd, middels een ‘intieme’ combobegeleiding met twee professionele pianisten.  

Het projectkoor fungeert soms als backing vocals voor de solisten, maar zingt ook zeker overdonderend en imponerend in de spotlights. 

 

Repetities

We werken in acht weken in een combinatie van volledige inzet en plezier naar een kwalitatief goed concert toe.

Zowel bij de repetities als tijdens het concert wordt er gezongen met bladmuziek/ songteksten, dus het hoeft niet uit het hoofd.

Een oefencd met de aparte stemsoorten is onderdeel van de instudeerperiode. 

De reguliere repetities vinden plaats op de woensdagavonden vanaf 30 januari 2019, starten steeds om 19.45 uur in de Overtoomzaal van het Fulcotheater.

Het repeteren duurt tot ongeveer 22.15 uur en tussendoor is er een pauze.  De laatste repetitie is op vrijdagavond 22 maart en de generale op zaterdagmiddag 23 maart.

Deelnemen aan dit projectkoor kost € 85,00 inclusief materiaal en een plaatsbewijs voor het concert.

Bij de bevestiging ontvang je de gegevens voor het overmaken van het deelnamebedrag.

De benodigde materialen worden je in een map uitgedeeld tijdens de eerste repetitie op woensdag 30 januari 2019, dan inloop vanaf 19.15 uur.

 

Wilt u zelf als amateur zanger/zangeres deel uit maken van dit projectkoor? We zoeken zeker zo’n 90 enthousiaste deelnemers!

Je kunt je nu aanmelden via www.theateraandeslag.nl (vul het reserveringsformulier in) of mail naar theateraandeslag@hotmail.com.

In de zomerperiode kan het soms iets langer duren voordat je de bevestiging ontvangt.

 

‘Smooth Jazz Trip' komt wederom voort uit de samenwerking tussen het Fulcotheater en Theater aan de Slag.

http://www.fulcotheater.nl/algemeen/

https://www.facebook.com/Projectkoor-IJsselstein

 

Projectkoor 2018: Beatles vs Stones